Maak je sterk met mentaal emotionele kracht

Verantwoordelijk leiderschap in life - business - sport

Mentaal Emotionele kracht

Je eigen kennis en kracht is vaak onvoldoende voor een succesvol privé-leven, een business leven of topsport leven. Mentaal emotionele kracht speelt een heel belangrijke rol in deze tijd en zeker op hoog niveau waar details de baas zijn.

De verhouding aan de basis is 20% vak-kennis en 80% mentaal-emotionele kracht. Op hoog niveau mis je vaak nog 20% mentaal emotionele kennis en kracht voor het kunnen omgaan met alle situaties en ongewenst gedrag voor jouw succes.

De basis-toepassing van mentaal emotionele kracht is heel belangrijk om op terug te vallen als dingen niet gaan zoals je wilt. Deze basis bestaat uit kennis en kracht van gezonde energie voor dagelijks overwinnen in plaats van overleven met soms ook vage klachten. Kennis van minimaal 4 verschillende mindsets om deze toe te passen daar waar het nodig is voor denkkracht met resultaat. En kennis en kracht van zelfcommunicatie omdat verandering altijd bij jezelf begint voor de snelste en slimste weg.

De hoofd-toepassing van mentaal emotionele kracht is inzicht in je eigen patroongedrag voor aanpassing of verandering. Waarna invloed uitoefenen met anders denken, voelen en doen. Om de interventies prestatiegedrag toe te passen en eigen te maken voor gewenst effect en resultaat.

De interventies hebben te maken met balans tussen jouw uitdagingen en doelen. Weerbaar zijn tegen bijvoorbeeld tegenslagen, stress, angst, afleiding, demotivatie of tijdgebrek. Welke aandacht er nodig is voor focus en flow of juist voor lef en loslaten. Het gebruik van al je zintuigen voor waarnemen, analyseren om situaties snel te doorgronden. De interventies zijn los van elkaar te gebruiken, aanvullend of in verschillende combinaties toepasbaar.

Meerwaarden mentaal emotionele kracht


Het ZON modelPassie is de energie die als brandstof werkt voor het bereiken van je doel. Je hebt inspiratie waarbij tijd minder belangrijk is en je een gevoel van flow ervaart. Je doet iets met hart en ziel omdat je het wilt en niet omdat het moet. Passie is de zon in jezelf met zelfbewust, ondernemend en natuurlijk prestatiegedrag oftewel ZON gedrag. Passieloos zorgt voor sleur, verveling en een leven dat kleurloos voorbij gaat.